• Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
 • Verzendkosten €3,75 - gratis vanaf 40 euro of 4 boeken
 • Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
 • Klantenservice bereikbaar van 09:00 to 17:00
 • Leukste Jeugdboeken

  Heb je genoeg kinderboeken gelezen, maar vind je boeken voor volwassen nog iets te zwaar? Snuffel dan in ons aanbod van jeugdliteratuur. Hierin spelen de jongeren de hoofdrol en gaan op ontdekkingstocht. Als het verhaal goed geschreven is, kun je je helemaal inleven en mee gaan op avontuur.

Jeugdboeken

Betoverende verhalen uit onze top 60 jeugdboeken

Kruistocht in spijkerbroek
Thea Beckman, geen
Paperback
3,90
De schippers van de Kameleon
Hotze de Roos, H. de Roos
Overigen
5,70
Oorlog zonder vrienden
Hartman
Paperback
8,80
Koning van Katoren Koning van Katoren achterkant
Jan Terlouw, D. van der Maat
Paperback
5,00
Kruimeltje
C. van Abkoude, N.v.t.
Hardcover
10,45
 • alle tweedehands boeken van JK Rowling

  J.K. Rowling

  Ze is natuurlijk vooral bekend van de Harry Potter reeks. Bekijk al tweedehands boeken die wij van haar hebben.

  Bekijk alles van J.K. Rowling
 • alle tweedehands boeken van JK Rowling

  J.K. Rowling

  Ze is natuurlijk vooral bekend van de Harry Potter reeks. Bekijk al tweedehands boeken die wij van haar hebben.

  Bekijk alles van J.K. Rowling

Prachtige boeken van auteurs die dit jaar op Literatour waren

Barsten
Marlies Allewijn
Paperback
8,60
Pokerface Pokerface achterkant
Buddy Tegenbosch
Paperback
13,00
Livestream
Buddy Tegenbosch, N.v.t.
Paperback
6,50
Dex Dex achterkant
Mijke Pelgrim
Paperback
8,10
Match
Buddy Tegenbosch, Buddy Tegenbosch
Paperback
11,55
Dwarsloper
Mijke Pelgrim
Paperback
7,20
Vroege lijsters -  Snitch
Margje Woodrow
Paperback
16,10

Categorieën

Tweedehands jeugdboeken bij Boekenbalie: ontdek schatten uit het verleden

Als kind was er niets zo fijn als wegdromen bij een goed boek. Of je nu hield van avonturenverhalen, sprookjes of realistische romans, er was altijd wel een jeugdboek dat je hart sneller deed kloppen. Nu kun je die mooie herinneringen opnieuw beleven door tweedehands jeugdboeken te kopen bij Boekenbalie. In de uitgebreide collectie vind je boeken voor kinderen van alle leeftijden, van prentenboeken tot young adult-romans.

Waarom tweedehands jeugdboeken?

Tweedehands boeken hebben vaak een eigen verhaal en geschiedenis. Misschien heeft de vorige eigenaar het boek wel gekregen voor zijn of haar verjaardag, of heeft het boek jarenlang in een kast gestaan zonder ooit gelezen te worden. Door tweedehands boeken te kopen, geef je deze boeken een tweede kans en help je mee om belangrijk cultureel erfgoed te behouden. Bovendien zijn tweedehands boeken vaak goedkoper dan nieuwe boeken. Hierdoor kun je meer boeken kopen voor hetzelfde geld en kun je je collectie uitbreiden zonder al te veel kosten te maken.

Een uitgebreide collectie

Boekenbalie heeft een uitgebreide collectie tweedehands jeugdboeken in verschillende categorieën. Zo vind je er prentenboeken, AVI-leesboeken, kinderboeken, young adult-romans en nog veel meer. De boeken zijn ingedeeld op leeftijdscategorie en genre, waardoor je gemakkelijk kunt zoeken naar het boek dat je zoekt. Daarnaast heeft Boekenbalie ook een speciale collectie vintage kinderboeken. Deze boeken zijn ouder dan 50 jaar en hebben vaak prachtige illustraties en bijzondere verhalen. Door deze boeken te kopen, heb je niet alleen een mooie aanvulling op je boekencollectie, maar ook een stukje geschiedenis in handen.

Bekende titels en verborgen parels

In de collectie tweedehands jeugdboeken van Boekenbalie vind je zowel bekende titels als verborgen parels. Denk bijvoorbeeld aan de boeken van Roald DahlFrancine Oomen en Enid Blyton, maar ook aan minder bekende schrijvers en titels. Ben je op zoek naar een specifiek boek dat niet in de collectie van Boekenbalie te vinden is? Dan kun je gebruik maken van de zoekfunctie op de website. Hierdoor kun je gemakkelijk zoeken naar het boek dat je zoekt en krijg je een overzicht van alle tweedehands exemplaren die op dat moment te koop zijn.

Tweedehands jeugdboeken als cadeau

Tweedehands jeugdboeken zijn niet alleen leuk voor jezelf, maar ook om cadeau te geven. Een oud kinderboek dat je zelf als kind las kan een mooi cadeau zijn voor een nieuw lezertje. Daarnaast zijn er ook veel collectors items te vinden op Boekenbalie, die perfect zijn voor verzamelaars of liefhebbers van vintage boeken.

Jeugdboeken: diversiteit en inclusie

Jeugdboeken zijn er in allerlei soorten en maten, en voor alle leeftijden. Van prentenboeken voor de allerkleinsten tot young adult-romans voor de oudere jeugd, er is voor ieder wat wils. In een goed jeugdboek komen belangrijke thema's aan bod en wordt de lezer meegenomen in een avontuurlijke en fantasierijke wereld. Een belangrijk thema dat de laatste jaren steeds meer aandacht krijgt in jeugdboeken is diversiteit en inclusie. Steeds meer schrijvers en uitgevers zien het belang van het vertegenwoordigen van verschillende culturen, achtergronden en levensstijlen in jeugdboeken. Dit zorgt ervoor dat kinderen zich kunnen herkennen in de personages en dat ze een bredere kijk op de wereld krijgen. 
Jeugdboeken: omgaan met emoties en gevoelens
Een ander belangrijk thema in jeugdboeken is het omgaan met emoties en gevoelens. Kinderen kunnen soms worstelen met het begrijpen van hun eigen emoties, en het lezen van jeugdboeken kan hen helpen om hier meer inzicht in te krijgen. Zo is "De Gorgels en het geheim van de gletsjer" van Jochem Myjer een boek dat kinderen helpt om hun angsten te overwinnen en te begrijpen dat het oké is om bang te zijn.

Jeugdboeken: graphic novels en stripboeken

Daarnaast is er ook een groeiende trend van graphic novels en stripboeken voor kinderen en jongeren. Deze boeken bieden een visueel aantrekkelijke manier om een verhaal te vertellen en spreken daardoor ook kinderen aan die niet van lezen houden. Bovendien bieden ze vaak een unieke kijk op een verhaal, doordat de beelden en de tekst elkaar aanvullen en versterken.

Boekenbalie: groot aanbod aan tweedehands jeugdboeken

Kortom, jeugdboeken blijven een belangrijk middel om kinderen te helpen groeien en zich te ontwikkelen. Door te lezen over verschillende personages, culturen en levensstijlen kunnen kinderen zich beter inleven en begrip opbrengen voor anderen. En door te lezen over emoties en gevoelens kunnen ze beter leren omgaan met hun eigen emoties en die van anderen. Bij Boekenbalie vind je een groot aanbod aan tweedehands jeugdboeken, voor urenlang leesplezier en persoonlijke groei.