• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Wat gaan we eten?

Sitopia: hoe goed eten de wereld kan redden
Maak tweedehands je eerste keus
4=3 actie

26,70

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Wat gaan we eten?
Wat gaan we eten?
Als nieuw
26,70
ISBN
9789029094535
Bindwijze
Paperback
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Meulenhoff Boekerij B.V.
Jaar van uitgifte
2021
Aantal pagina’s
496

Waar gaat het over?

'Steels ambities, haar voorstellingsvermogen en haar filosofische en cultuurhistorische beschrijvingen zijn prikkelend genoeg om rond te dolen in de stad die ze schetst, de wereld waarin ze wil leven.' ***** NRC Handelsblad

Hoe kunnen we ethisch verantwoord en gezond leven in een wereld waar goedkoop, slecht geproduceerd voedsel de norm is?

Al vanaf de tijd dat onze voorouders leefden als jager-verzamelaars geeft voedsel vorm aan onze dagelijkse bezigheden, aan onze lichamen en woningen, aan onze politiek en handel, en aan ons klimaat. Of het nou gaat om de dagelijkse beslissing over wat er op tafel moet worden gezet of om het monopolie van de voedselindustrie, eten raakt aan elk aspect van ons bestaan. Doordat we onze ogen sluiten voor de echte waarde van voedsel en voedselproductie, raken we langzaam gewend aan een manier van leven die een risico vormt voor onze planeet en voor onszelf.

Voeding speelt daarom een essentiële rol als het gaat om hoe we de problemen van onze tijd het hoofd moeten bieden. Carolyn Steel gebruikt inzichten van beroemde filosofen zoals Aristoteles en Plato en ideeën uit de geschiedenis, architectuur, literatuur, politiek en wetenschap om te laten zien hoe we onze relatie met voedsel, en de manier waarop we het distribueren en produceren, kunnen veranderen. Wat gaan we eten? biedt een uitdagende en spannende visie voor verandering; Steel wijst op bedachtzame en inspirerende wijze de weg naar een leefbare toekomst.

In de pers:

‘In Wat gaan we eten? zoekt Steel, met denkers van Aristoteles tot Piketty, naar nieuwe waarden. Goed eten vraagt kennis, tijd en vaardigheden.’ NRC Handelsblad

‘Steels ideeën worden steeds urgenter.’ The Times Literary Supplement

‘Overtuigend en positief van insteek.’ Bookseller, One to Watch


Lees verder

Recensies

0 recensies

Anderen bekeken ook

4=3 actie
6,55
4=3 actie
9,85
Babette Porcelijn
De verborgen impact
4=3 actie
12,50
Edmund de Waal
Brieven aan Camondo
4=3 actie
6,95
Hedy d'Ancona
Vrolijk verval
4=3 actie
6,00