• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Paramaribo

Een culinaire smeltkroes
Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Sorry, niet op voorraad
ISBN
9789464040487
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands , Overig
Uitgeverij
Fontaine Uitgevers
Jaar van uitgifte
2021
Aantal pagina’s
288

Waar gaat het over?

Vraag iemand naar zijn favoriete Surinaamse gerecht en aan de hand van zijn antwoord kun je herleiden hoe goed hij is ingevoerd in de Surinaamse keuken. Is het antwoord roti kip of bami/nasi, dan durf ik te zeggen dat we te maken hebben met een beginner. Een gevorderd eter van de Surinaamse keuken zal een genuanceerd antwoord geven: 'Heb je even? Voor mijn saoto, telo, saté en dawet ga ik naar de Javaan, voor mijn bara en roti ga ik naar de Hindoestaan, voor mijn rijst met kip en kousenband, maispap en moksi ga ik naar de Creool en voor de pom - zucht - daarvoor moet ik naar mijn buurman, want zoals zijn oma die maakt, maakt niemand hem.'

Precies over déze smeltkroes gaat dit boek. Culinair ontdekker Judith Cyrus gaat in dit boek terug naar haar Surinaamse roots. Ze toont je hoe de diversiteit van de bevolking zich vertaald heeft in een veelzijdige Surinaamse keuken met bekende gerechten als saotosoep, pom en moksâleysi, maar ook minder bekende gerechten als gritbâna met tomtom, sopropo, hêrhêri en Surinaamse erwtensoep.
Lees verder

Recensies

0 recensies
Francis van Arkel
Lepelamuses
20% korting
5,45
F. van Arkel
Kerstmenu's
20% korting
nog 1 op voorraad
6,50
James Joyce
Panini
25% korting
nog 1 op voorraad
13,04
nog 1 op voorraad
5,65
Francis van Arkel
Lepelamuses
20% korting
5,45
F. van Arkel
Kerstmenu's
20% korting
nog 1 op voorraad
6,50
James Joyce
Panini
25% korting
nog 1 op voorraad
13,04
nog 1 op voorraad
5,65