• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Hakken, snijden, wokken

mijn leven achter het fornuis in New York, Hanoi, Tel Aviv en Parijs
Maak tweedehands je eerste keus
4=3 actie
Sorry, niet op voorraad
ISBN
9789045802121
Bindwijze
Paperback
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Mouria
Jaar van uitgifte
2011
Aantal pagina’s
303

Waar gaat het over?

Een smakelijke en vermakelijke wereldreis voor kookgekken en lekkerbekken - met tongstrelende recepten Lauren Shockey volgde de befaamde kookschool van het French Culinary Institute in New York. Ze leerde er de fijne kneepjes van het zouten en kruiden, en hoe je worteltjes in keurige blokjes snijdt; ze leerde bakken en stoven en bier drinken als een man. En ze kwam er tot de ontdekking dat je pas werkelijk leert koken wanneer je in een echte restaurantkeuken werkt. Dus besloot ze een jaar lang stage te gaan lopen in vier restaurants, verspreid over de wereld. Ze begon in haar eigen stad New York, in de moleculaire keuken van Wylie Dufresne. Daarna volgden Vietnam (omdat ze dol is op Vietnamees eten), Israël (voor de mediterrane keuken) en Parijs (geen toelichting nodig), waar ze werkte in een beroemd sterrenrestaurant. Op elke plek vond ze nieuwe uitdagingen, zoals taalbarrières, wantrouwen tegenover een vrouw in de keuken, of ongevraagde avances. Maar ze leerde met de dag, en stap voor stap kreeg ze meer zelfvertrouwen en leek haar droom van een eigen restaurant dichterbij te komen. De vier delen van het boek worden elk afgesloten met enkele recepten uit de beschreven restaurants. Hakken, snijden, wokken beschrijft de culinaire reis van een jonge vrouw, op zoek naar keukengeheimen en naar zichzelf.
Lees verder

Recensies

0 recensies

Anderen bekeken ook

30% korting
4=3 actie
5,25
Erik Bongers
Verborgen ramp
4=3 actie
4,75
4=3 actie
9,95
D. Wolstencroft
De Opdracht
4=3 actie
5,04
B. Heideman, N.v.t.
Asielzoekers 1
sorry, niet op voorraad