• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

De smaken van Italië

Over streekproducten, ingrediënten en de Italiaanse eetcultuur
Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
nog 1 op voorraad

18,00

Hoe tweedehands wil je het hebben?
De smaken van Italië
De smaken van Italië
Als nieuw
18,00
ISBN
9789493160262
Bindwijze
Paperback
Taal
Overig
Uitgeverij
Edicola Culinair
Jaar van uitgifte
2019
Aantal pagina’s
288

Waar gaat het over?

Italianen zijn in staat om van weinig ingrediënten iets bijzonders te maken. Zo’n beetje elke streek, stad of dorp gaat prat op een eigen, soms eeuwenoude specialiteit. Al die specialiteiten vormen het fundament van de rijke Italiaanse eetcultuur die veel verder gaat dan pasta en pizza. Marie Florence van Es verdiept zich al jaren in de Italiaanse keuken. Voor dit boek verzamelde en beschreef ze tal van streekproducten, ingrediënten, lokale gerechten en bereidingswijzen. Het resultaat is een vlot geschreven naslagwerk met meer dan 650 trefwoorden. Een boek vol wetenswaardigheden, achtergrondverhalen en anekdotes, ook over typisch Italiaanse eigenaardigheden die het land in buitenlandse ogen zo authentiek maken. Het is geen kookboek in de klassieke zin maar een boek over de Italiaanse kookkunst. Er is wel een aantal recepten in opgenomen, vooral van minder bekende gerechten. Dit met foto’s geïllustreerde boek is zo’n naslagwerk waarin je verlekkerd blijft bladeren en lezen. Marie Florence van Es studeerde Italiaans en rechten en werkte als diplomaat een tijd in Rome. Eerder verscheen van haar hand Wijngids Italië, ontdekkingstocht langs alle wijnstreken.
Lees verder

Recensies

0 recensies

Anderen bekeken ook