• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Voorbeeldige veranderaars

succesvolle aanpak voor het veranderen van ICT-organisaties
Maak tweedehands je eerste keus
  • Tot en met 29 september 4=3 op alles
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
4=3 actie
nog 1 op voorraad

12,00

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Voorbeeldige veranderaars
Voorbeeldige veranderaars
Als nieuw
12,00
ISBN
9789012119368
Bindwijze
Paperback
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Sdu B.V.
Jaar van uitgifte
2007
Aantal pagina’s
170

Waar gaat het over?

Voorbeeldige veranderaars
Succesvolle aanpak voor het veranderen van ICT-organisaties
Veel ICT-managers willen meer weten over het hoe van verandering in plaats van het wat. Ze grijpen dan terug op een planmatige aanpak, die echter vaak op gespannen voet staat met de dynamiek van de ICT-markt, waar snelheid en pragmatiek central staan.
Uit onderzoek van de auteurs is gebleken dat succesvolle ICT-managers vooral veelzijdige veranderaars zijn. Zij kunnen niet alleen richting geven aan verandering vanuit een duidelijke visie, maar bieden tijdens het process medewerkers ruimte voor eigen ontwikkeling en initiatieven. Dit doen ze vrij intuïtief en vanuit eigen ervaring en vaardigheden, zonder dat aan hun aanpak plannen en strategieën uit de veranderkunde ten grondslag liggen.
Dit boek verenigt twee werelden: ICT en veranderkunde. Het beschrijft de unieke kenmerken van de ICT-wereld en reikt de ICT-manager met een veranderkompas een praktisch toepasbaar instrument aan bij het bepalen van zijn koers. Daarnaast bevat het een aantal voor ICT-omgevingen onorthodoxe interventies waarmee de ICT-manager in de praktijk de gekozen koers kan realiseren.
Voor iedere ICT-manager, die midden in veranderprocessen zit en een handreiking zoekt voor het hoe van een succesvollere aanpak, zal dit boek een welcome ondersteuning zijn.
Marc van Leeuwen is adviseur bij Twynstra Gudde. Hij heeft de afgelopen jaren veel organisaties geholpen zich te ontwikkelen tot een professionele en klantgerichte ICT-dienstverlener. Daarbij richt hij zich vooral op onderwijsinstellingen. Hij is als docent verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en ProEducation.
Dorine Wesel werkt als adviseur bij Twynstra Gudde. Sinds 1988 is zij betrokken bij veranderingsprocessen in verschillende ICT-organisaties. Ze is er daarbij op gericht in deze ICT-omgevingen de twee werelden van organisatiekunde en ICT dichter bij elkaar te brengen. Daarnaast verzorgt ze programma's voor managers en professionals rond het thema 'werk en zingeving', waarbij persoonlijke ontwikkeling en organisatievraagstukken met elkaar in verband gebracht worden.
Lees verder

Recensies

0 recensies

Anderen bekeken ook

4=3 actie
18,00
Derk-Jan de Grood
Agile in de echte wereld
4=3 actie
12,45
Marieke van Voorn
Heel de organisatie
4=3 actie
18,04
4=3 actie
19,55
4=3 actie
21,00