Tweedehands boeken verkopen - Boeken inkopen - Boeken opkoper

Veel gestelde vragen

Je kunt ons ook bellen

Boeken verkopen

Op dit moment is het met de app alleen mogelijk om boeken te verkopen aan Boekenbalie vanuit Nederland en Belgie. Je kunt vanuit andere landen wel de prijzen die we betalen voor je boeken opzoeken, heb je voor meer dan 100,- verzameld? Dan willen wij je vragen contact met ons op te nemen zodat wij samen naar de mogelijkheden kunnen kijken om de boeken van je in te kopen buien de app om
Je wordt uitbetaald als we je boeken hebben goedgekeurd. Het uitbetalen proberen we nog dezelfde werkdag van de controle te doen. We kunnen je boeken controleren als we ze hebben ontvangen. Vaak levert DHL ons de doos de dag nadat je hem hebt afgegeven, maar dat kan soms ook langer duren. We streven ernaar om je boeken binnen 5 werkdagen na ontvangst te controleren. Samenvattend: In onze ervaring duurt het maximaal anderhalve week nadat je ons de boeken hebt gestuurd. Maar we kunnen helaas geen garanties geven.
We bieden de boeken na grondige controle online aan. De meeste boeken staan op Boekwinkeltjes.nl en een groot gedeelte op Bol.com. Zo zorgen we voor een nieuwe eigenaar voor alle mooie boeken die we krijgen toegezonden.
Nee dat is niet erg, zolang een boek nog bruikbaar is voor een ander willen wij het boek wel hebben. Wij anonimiseren je boeken niet, wil je toch je naam uitwissen, plak dan kleine witte adresstickers over je naam heen.
Helaas kunnen we geen partijen ongesorteerde boeken inkopen. Het is alleen mogelijk om boeken aan ons te verkopen via de app of website. Als je het te veel werk vindt om de boeken met de app te verkopen dan raden we aan om ze bij een kringloopwinkel of leeszaal te brengen of als partij aan te bieden op Marktplaats.
De actiecode kun je invoeren wanneer je voor meer dan € 10,- aan boeken hebt gescand. Swipe naar het scherm 'inpakken' en vervolgens naar 'gegevens'. Bovenaan dit scherm kun je de code invullen. De code activeer je door een website link te delen via Facebook of door je mening in de Appstore of Playstore achter te laten.
Ja, dat kan. De Boekenbalie app accepteert 2 boeken per titel. Grote partijen van 1 titel kunnen we helaas niet kopen.
Onze app is heel goed in het selecteren van boeken die nog waarde hebben. Je kunt alleen boeken aan ons verkopen via de App. Boeken die niet met de App zijn gescand kunnen we helaas niet inkopen.
In de app kun je boeken invoeren met een streepjescode of door de barcode in te typen. Heb je vragen of twijfel je of je dit boek mee wilt sturen? Neem dan contact met ons op!
Als de app het ISBN nummer niet herkent kan dat verschillende oorzaken hebben.
 • Probeer eerst het boek nog een keer te scannen, soms valt er net te veel of te weinig licht op de streepjescode.
 • Boek nog steeds niet gevonden? Dan is het boek niet bekend in ons systeem.
 • Je kunt dit boek niet verkopen.
Heb je vragen of twijfel je of je dit boek mee wilt sturen? Neem dan contact met ons op!
Ja dat kan, de prijzen gelden voor tweedehands en nieuwe boeken.
Dat is waar we voor staan! Wij kopen al je boeken in één keer en verzenden van je boeken is altijd gratis. Je scant je boeken snel en eenvoudig vanuit je luie stoel en voorkomt een hoop onnodig gesjouw. Na ontvangst en controle van je boeken door ons betalen we je binnen enkele werkdagen uit. Zo heb je vaak binnen 7 dagen je geld al. Wanneer je boeken verkoopt aan (tweedehands) boekwinkels dan wordt vaak gevraagd of je met je boeken langs wilt komen, nog voordat je weet of je boeken wat opbrengen. Of je kunt aan de hand van een lijst zelf opzoeken of je boeken ingekocht worden en voor welk bedrag. Dit kost allebei veel tijd en moeite. Je boeken op het internet verkopen is tijdrovend en daarbij is het nog maar de vraag of er iemand is die je boek wil kopen. Het contact met de koper, inpakken en opsturen van het boek kost veel tijd en dat terwijl de prijs van een gemiddeld tweedehandsboek niet hoger is dan een paar euro.  
Ja, je kunt met de Boekenbalie-app ook je Engelse boeken verkopen. De app geeft -net als bij de Nederlandse boeken- direct de prijs waarvoor wij het boek inkopen. De inkoopprijs is ook hier vastgesteld op basis van de vraag en het aanbod van het boek, gebaseerd op de gegevens van grote online boekhandels. Met de app kun je vooralsnog alleen Nederlandse en Engelse boeken scannen.
In de App wordt regelmatig aangegeven dat we een boek niet kopen. Deze boeken hebben een waarde van € 0,-. In de meeste gevallen gaat het om boeken waar er heel veel van zijn en nog nauwelijks vraag naar is. Ook computerboeken ouder dan 2 jaar, reisgidsen ouder dan 1 jaar en de meeste studieboeken ouder dan 10 jaar worden niet ingekocht. Boeken die 0,- opbrengen kun je zelf doneren aan een goed doel of kringloopwinkel bij jou in de buurt. Lees hier welke boeken je niet kunt meesturen i.v.m. (ernstige) beschadigingen.
Je boeken worden nauwkeurig getaxeerd op basis van prijs-historie, populariteit, en de beschikbaarheid van het boek. Alle prijzen zijn gebaseerd op grote en bekende verkoopsites, waarmee wij jou een bod doen. De prijs die je ziet krijg je ook. Nadat wij je boeken hebben ontvangen begint ons werk; gedurende 2 jaar de boeken weer verkopen aan nieuwe liefhebbers. De prijs die wij aan jou betalen zullen we daarom vermeerderen met magazijnkosten, verzendkosten, personeelskosten, retourkosten, huisvestingskosten reclamekosten enz. Daarna moet er ook voor ons een klein stukje winst overblijven voor de moeite. De waarde van de boeken die je in je lijst hebt staan is 3 maanden geldig.
Boeken met onderstrepingen, markeringen of waar in geschreven is, kopen we niet als::
 • Meer dan 20% van de pagina's is bewerkt met potlood , pen of marker.
 • Grove taal bijgeschreven is.
 • Gedrukte tekst niet meer leesbaar is.
 • Foto's en plaatjes zijn ingekleurd.
Als je ons een dergelijk boek toestuurt dan zullen we deze niet inkopen, dit boek wordt dan in mindering gebracht op het totaalbedrag. Boeken die niet worden ingekocht worden niet terug gestuurd.
De volgende boeken kopen we niet (of zelden) en kunnen niet naar ons worden opgestuurd.
Beschadigde boeken:
 • Brand- of rookschade
 • Aanzienlijke schade of slijtage aan de binding
 • Oude bibliotheek exemplaren
 • Loszittende, ontbrekende of gescheurde pagina's
 • Sterke geur (zoals bijvoorbeeld sigarettengeur)
 • Water-, vocht-, of schimmelschade
 • Werkboeken (geldt dus niet voor tekstboeken) waarin is geschreven (gedeeltelijk of volledig ingevuld met pen of potlood)
 • CD’s of DVD’s, behorend bij een boek, met barsten, diepe krassen of vervormingen
 • Grote beschadigingen
 • Grote vlekken
 • Erg vies
Boeken die incompleet zijn:
 • Toegangscode ontbreekt/is gebruikt
 • Alle delen, indien het een serie onder 1 ISBN nummer is
 • Ontbreken van de stofomslag, bijbehorende CD of DVD
 • ISBN en titel komen niet overeen
Boeken met onderstrepingen, markeringen of waar in geschreven is, kopen we niet als:
 • Grove taal bijgeschreven is
 • Gedrukte tekst niet meer leesbaar is
 • Foto's en plaatjes zijn ingekleurd
 • Meer dan 20% van de pagina's is bewerkt met potlood , pen of marker
Alle boeken worden gecontroleerd door ons kwaliteitscontrole team. Heb je een uniek exemplaar van een boek, neem dan contact met ons op. Boeken die we niet kopen kun je zelf doneren aan een goed doel of kringloopwinkel bij jou in de buurt.

Account en login

Downloaden

Nee, de app is helemaal gratis te downloaden. Er zijn ook géén in-app aankopen om gebruik te kunnen maken van de service van Boekenbalie.
Voor Apple geldt minimaal iOS 8.0. Op zowel iphones als Ipads werkt de app naar behoren Android wordt op dit moment alleen ondersteund voor Smartphones met minimaal Kitkat 4.4. Helaas werkt de barcode scanner op Android tablets niet, waardoor er geen boeken aan de lijst toegevoegd kunnen worden. Hier wordt aan gewerkt.  

Werking van de App

Nee. We ondersteunen alleen nog de nieuwere versie 2 van de app. Deze is op vele punten verbeterd t.o.v. versie 1. We raden zowiezo het altijd aan om de meest recente versie van al je apps te gebruiken, zo houdt je je mobiel veilig.
Op dit moment is het alleen mogelijk om streepjescodes te scannen via de app op je telefoon. Via de website kun je alleen het ISBN nummer intypen. Heb je veel boeken? Download dan de app in de playstore of appstore.
Voor IOS: Bij het openen van de app krijg je de vraag 'toegang verlenen tot de camera?' hier moet je 'Ja' antwoorden. Als je toch 'Nee' hebt geantwoord, dan werkt de barcode scanner niet. Om dit te herstellen ga ja naar de instellingen van je telefoon. Daar scroll je net zo lang naar beneden tot je de Boekenbalie app ziet, druk hier op. Daar staan 2 instellingen. Zet de instelling voor toegang tot de camera op 'Ja'.  
Soms reflecteert er licht op de streepjescode, waardoor de scanner de streepjescode niet kan lezen. Probeer het boek iets te kantelen zodat er geen licht opvalt.
 • Zorg voor genoeg licht, dan werkt de camera van de telefoon of tablet het beste.
 • Varieer in afstand tussen de camera en het boek.
 • Soms pakt de camera de barcode niet, je kunt het altijd nog een keer proberen.
 • Lukt het nog steeds niet, dan kunnen we dit boek helaas niet kopen.
Tip: Heb je een Android toestel? Als je weinig licht hebt kun je het lampje van je smartphone aanzetten met de volume knop. Lees meer Android tips en iOS tips.
Scant de app je boeken niet goed? Probeer te variëren in de afstand tussen je camera en het boek. Heb je zelf een tip? Mail deze dan naar inkoop@boekenbalie.nl
 1. Als je weinig licht hebt om je boeken te scannen, dan kun je het lampje van je smartphone aanzetten met de volume knop.
 2. Probeer te variëren in de afstand tussen je camera en het boek.
 3. Heb je zelf een tip? Mail deze dan naar inkoop@boekenbalie.nl

Verzenden

Je mag de boeken absoluut bij ons langsbrengen. Het beste kun je dit doen van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 16.30 uur, dit om te voorkomen dat je voor een gesloten deur staat. Laat wel van te voren even weten dat je komt.
Wel willen wij je vragen het verzendlabel dat je per mail ontvangt op de doos met boeken te plakken daar dit onze referentie is van wie de doos afkomstig is en aan wie er uitbetaald dient te worden.
Wanneer je de boekenlijst gaat verzenden en er voor kiest de boeken zelf naar een DHL parcelshop te brengen, ontvang je de labels per e-mail. Je vindt deze in de bijlage van de bevestigingsmail.
Deze labels dien je uit te printen en op de doos te plakken. Zie ook onze uitleg op onze website: https://boekenbalie.nl/verpakkingsinstructies/ Mocht je eventueel labels tekort komen, dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen. Vermeldt in je berichten altijd je referentienummer, op deze manier kunnen wij je sneller van dienst zijn.
Wanneer je labels tekort komt vernemen wij het graag. We sturen standaard 1 label per 25 boeken. Mocht je labels over hebben dan kun je deze gewoon weggooien.
Als je nog meer boeken hebt is het voor jou en ons makkelijker als je doorgaat met scannen. Dan krijg je één verkooporder met een groter bedrag en kom je sneller in aanmerking voor onze extra service. Die extra service kunnen we je aanbieden omdat je ons verzendkosten bespaart door een grotere order in 1 doos te doen.
Als je geen printer hebt, of deze werkt niet, dan kun je in de app aangeven dat je de labels per post wil ontvangen of je kunt contact met ons opnemen. Als je kiest voor ophaling, dan neemt DHL de labels mee en hoef je niets te printen.
Zorg dat je voor minimaal € 10,- aan tweedehands boeken hebt gescand, pas dan kun je ze aan ons verzenden en verkopen. Het is niet mogelijk om boeken naar ons te verzenden als je voor minder dan € 10,- hebt verzameld. Als je in de app op verzenden hebt gedrukt, dan ontvang je binnen 20 minuten een e-mail met daarin de gratis DHL verzend labels. Geef je pakket met het label erop af bij een DHL Parcelshop bij jou in de buurt.
De verzendlabels die je ontvangt, zitten ieder afzonderlijk op een PDF. Als je gaat printen zorg dan dat je kiest voor actual size. Op deze manier voorkom je dat je label niet werkt. Heb je geen printer of ziet het label er vreemd uit? We kunnen je de labels altijd per post toesturen, neem hiervoor contact met ons op!
Helaas kun je pas boeken naar ons toesturen als je voor meer dan € 10,- aan boeken hebt gescand. Vraag aan vrienden en familie of zij nog tweedehands boeken willen verkopen. Boeken bij ons langs brengen is helaas niet mogelijk.
Labels die je van ons ontvangt zijn 20 dagen geldig. Dus zorg dat je voor die tijd je boeken hebt verzonden.
Ja, dat kan. Je kunt je boeken naar een Parcelshop brengen. Als je voor meer dan € 50,- hebt gescand dan kan DHL je boeken ook komen ophalen. Dit moeten we echter handmatig aanvragen bij DHL. Kies dan voor Parcelshop en neem contact met ons op per e-mail of telefoon: wij maken dan een afspraak voor je op een werkdag. Je moet er wel rekening mee houden dat je tussen 9 en 18 uur thuis moet zijn omdat DHL geen specifiekere ophaaltijden kan inplannen.
Er zijn 3 opties.
 1. Maak een tweede order, als je voor meer dan 10,- hebt. Het is wel belangrijk om deze orders in gescheiden dozen met aparte labels te verzenden zodat wij dat goed kunnen verwerken. Als er meerdere orders in 1 doos worden verstuurd dan kan de betaling mislopen.
 2. Een hele nieuwe lijst maken met zowel de boeken uit je al geplaatste order als de extra boeken, dan krijg je ook nieuwe verzendlabels. Stuur even een mail naar inkoop@boekenbalie.nl met het verzoek om de oude lijst te verwijderen.
 3. Om alsnog extra boeken aan je reeds ingediende order toe te voegen, kun je ook extra boeken alsnog scannen met onze app en een printscreen van de lijst maken. Deze kun je dan naar ons mailen of je kunt de titel, ISBN, en het te ontvangen bedrag in een mail aan ons te sturen. Graag in de mail wel ons zes cijferige referentienummer vermelden.Vervolgens kunnen wij de boeken en bijbehorende extra te ontvangen bedrag alsnog toevoegen aan je order.
Het kan gebeuren dat je DHL mist, of DHL gewoon niet langs geweest is op de dag die jij hebt aangegeven. Als DHL jou niet thuis trof dan laten ze een briefje achter waarop staat wanneer ze weer langskomen. Op dit briefje staat ook een nummer van de klantenservice, hier kun je een nieuwe afspraak inplannen.
Als DHL helemaal niet is langsgeweest:
Om de boeken alsnog in ons bezit te krijgen, kun je er voor kiezen de boeken zelf bij een DHL parcelshop af te geven, hiervoor kunnen we je een nieuw verzendlabel sturen. Ook kunnen wij natuurlijk een nieuwe afspraak met DHL voor je maken.
Wij als bedrijf, kunnen je de volgende mogelijkheden aanbieden (maandag t/m vrijdag):
- Als er een dag is dat je de hele dag thuis bent kunnen wij een reguliere pickup afspraak voor je maken, DHL komt dan tussen 09:00-18:00 uur bij je langs en de chauffeur neemt het verzendlabel voor je mee.
 of;
- Wij vragen een expresser voor je aan, DHL komt dan tussen 15:00-18:00 uur bij je langs de chauffeur brengt GEEN label mee, deze moet je zelf op de doos met boeken plakken, hiervoor kun je eveneens het verzendlabel uit de bijlage gebruiken.
Dat is vervelend. Mocht het niet lukken om een lijst in te sturen, neem dan contact met ons op. We kunnen je altijd buiten de app om helpen.
Ja, dat kan, Neem eerst even contact met ons op, dan zorgen we ervoor dat de labels die je hebt ontvangen herkend worden door de Parcelshop bij jou in de buurt.
Na het scannen van meer dan  € 100,- aan boeken, kun je van ons gratis stevige dozen lenen. Neem contact met ons op of geef dit bij het afronden van je order op in de app om dit te regelen. De dozen die we gratis opsturen zijn vaak al een keer gebruikt en op stevigheid door ons gecontroleerd.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op: