• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Pasta

De lekkerste recepten uit alle windstreken
Auteur Teubner
Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Sorry, niet op voorraad
ISBN
9789051085204
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands , Overig
Auteur
Jaar van uitgifte
2000
Aantal pagina’s
384

Waar gaat het over?

Totaal onterecht worden pasta's vaak nog geassocieerd met eerder goedkoop eten. In dit lijvig kookboek zijn zo'n 350 pastarecepten bijeengebracht van over heel de wereld. Het werk opent met een degelijk hoofdstuk over warenkennis: meer dan 300 deegwaren, in alle vormen en soorten en kleuren worden afgebeeld. Uiteraard is het makkelijk kant-en-klare pasta te kopen, maar zelfgemaakte pasta is eens zo smakelijk. In het hoofdstuk keukenpraktijk leer je alles om een goed deeg te maken, de handelingen worden duidelijk en stapsgewijs aan de hand van fotomateriaal uitgelegd, van het uiteenrollen tot en met het snijden. In een apart hoofdstuk worden de pasta's gerelateerd aan de kazen, want die twee zijn onafscheidelijk. Ook de verschillende sauzen worden besproken en afgebeeld. Na dit uitgebreide deel komen de recepten zelf aan bod, van soepen tot pasta's met kaas, kruiden en paddestoelen, met groenten en vis, zeevruchten, vlees, wild en -- wat eerder ongewoon is -- pasta's als dessert. Het aanbod aan recepten is zeer gevarieerd, van goedkoop tot eerder duur, van makkelijk tot moeilijk te bereiden, geschikt voor dagelijks gebruik of voor feestelijke momenten, van hartig tot zoet. Voor elk recept is een dubbele pagina voorzien, met daarbij een overzichtelijke uitleg van de bereiding, een mooie afbeelding en nuttige en bruikbare informatie over ingrediënten of mogelijke alternatieven ervoor, aanbevolen wijnen en presentatiesuggesties. Pasta is een bijzonder kleurrijk en smaakvol uitgegeven werk, dat aanzet tot het uitproberen van de aangeboden recepten. Bovendien is het fotomateriaal heel zorgvuldig gekozen: de afbeeldingen slaan uiteraard op de gerechten, maar geven ook een beeld van de cultuur van het land. [Leen De Graeve]
Lees verder

Recensies

0 recensies

Anderen bekeken ook